11:43 AM
Біблійне створення людини

В минулій своїй розповіді писав про те як Бог створив всесвіт, вирішив написати про створення людини.  

Біблійне створення людини теж дуже цікаве. 

перші люди Адам і Єва
Біблія нам пише, що Бог Яхве створив людину з пороху земного і вдихнув в цю людину подих життя і людина стала живою. 
Буття 2:7
7 І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею.

Шумерська міфологія, яка датована 14 століттям до нашої ери, теж пише, що Бог Мардук створив людину з глини і замісив цю глину на крові і стала людина живою. Процес творення людини у шумерів подібний до біблійного процесу,  різниця у цьому процесі лише в крові і диханні життя.  У  Біблії  - Бог Яхве вдихнув в людину дух життя, а у Шумерів -  Бог Мардук замість духу життя замісив цю людину на крові.     

Біблія нам також повідомляє, що з ребра першої людини було створено жінку, це фантастичне створення дуже цікаве.
Буття 2:21
21 І вчинив Господь Бог, що на Адама спав міцний сон, і заснув він. І Він узяв одне з ребер його, і тілом закрив його місце.

Прихильники створення людини із пороху землі, стверджують, що такий процес створення реальний і підтверджений, тому що у людини присутні всі унікальні елементи землі. Насправді елементи землі присутні на всіх планетах всесвіту і у всьому що нас оточує, ці елементи не унікальні, жодної унікальності у цьому немає.   

Біблія нам повідомляє, що першою людиною була богоподібна людина Адам, яка мала дар вічного життя і його втратила. Шумерська міфологія, нам також розповідає, про богоподібну людину на ім'я Адапа ( Уан) якому Боги запропонували отримати вічне життя. Різниця між Адамом і Адапою в тому, що Адам з'їв плід  завдяки якому втратив вічне життя, а Адапа відмовся від плоду який дарував йому це вічне життя. Адапа був не розумний тому відмовся їсти хліб і воду вічного життя яку йому запропонували Боги.

Якщо читати Біблію, то ми там побачимо завдання, яке Бог дав людям, це завдання будівництво Раю на всій землі, також Бог дав людям завдання плодитися і розмножитися. Що цікаво, перші люди Адам і Єва не розмножилася і не плодилися, вони жили в Раю але дітей там не мали.

Буття 1:27-28
27 І Бог на Свій образ людину створив, на образ Божий її Він створив, як чоловіка та жінку створив їх. 28 І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею

За біблійним описом, діти в них появилися лише після того коли вони залишили Рай і ці діти народилися грішними. 

Якщо Адам і Єва не могли завести дітей в Раю, тоді логічно думати, що вони там мало часу жили, може вони жили біля року, може два роки. Люди які читають Біблію вираховують приблизний час створення і появи Адама, це біля 7 тисяч років тому. Згідно з єврейським календарем Адам був створений у 3760  році до нашої ери.

Археологічні дані суперечать тому, що люди існують лише 7 тисяч років, археологічні данні кажуть, що люди живуть що найменше 200 000 років. Сучасний вид людини живе на землі біля 60 - 70 тисяч років а може і більше.

Розглядаючи ці всі факти, прийшов до висновку, що не все так просто і не завжди потрібно вірити тому, що написано на папері. Біблійний процес створення людини це міфологія, яку Мойсей вкрав у вавилонян і трохи цю міфологію змінив. Знання цієї міфології цікаве і це знання можна читати, казки ми теж читаємо і у цьому нічого поганого немає, але сприймати це як догму на мій погляд це не розумно. 

 

Категорія: Наука і Біблія | Переглядів: 199 | Додав: Volia | Теги: створення людини, Єва, біблія, біблійне створення людини, Адам | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar