4:58 PM
Чи можна Ісуса Христа назвати Богом Істиним

Чи можна Ісуса Христа назвати Богом Істиним ?

В минулій своїй розповіді підняв тему - Коли народився Ісус Христос ?  Можна сказати, що сама дата народження Ісуса Христа нам невідома і швидше за все була трохи прикрашена людьми, які писали Євангелії.

Також, люди які писали Євангелії стверджували, що народження Ісуса Христа це була велика подія,  і завдяки цій події збулося пророцтво Ісаї.

Пророк Ісая писав, що діва повинна зачати і родити сина, якого назвуть Еммануїл і цей син повинен вирятувати світ.

В християнстві на тему зачаття Марії існують суперечки. Одні християни вважають, що Бог з допомогою своєї сили Духа Святого зробив непорочне зачаття. Бог зачав іншого Бога подібного до себе і цей Бог родився на землі в образі людини. Вони кажуть, що Бог Істиний, родив Бога Істиного

Інші християни вважають, що Бог з допомогою своєї сили Духа Святого перемістив Янгола, який народився в образі людини. Вони кажуть, що Бог Істиний родив богоподібну людину або досконалу людину .  

Я не буду тут писати, що для зачаття жінки потрібний чоловіка., сьогодні існують можливості зачати дитину і без чоловіка, тому попробую це питання розглянути з допомогою Божого Закону і тверезої логіки.

2000 років тому, єврейське суспільство жило по закону Мойсея. Якби діва не заручена зачала сина, то нічого страшного не було, але цю діву все єврейське суспільство засуджувало. Отрок який зачав би цього сина, повинен був з такою дівою одружитися і жити з нею до кінця свого життя.

діва марія, зачаття ісуса христа

Повторення Закону 22:28-29

28 Коли хто спіткає дівчину, що не була заручена, і схопить її, і ляже з нею, і застануть їх, 29 то той чоловік, що лежав із нею, дасть батькові тієї дівчини п'ятдесят шеклів срібла, і вона стане йому за жінку, за те, що збезчестив її, не зможе він відпустити її по всі свої дні.

Якби заручена діва, від когось іншого зачала сина, то таку діву могли вбити разом з її коханцем. Покарання зарученої діви,  рівноцінне покаранню одруженої жінки. Єдиним порятунком від цього покарання могло бути зґвалтування. Жінці потрібно було довести що її зґвалтували, тоді такій жінці нічого не буде а самого ґвалтівника євреї уб'ють.

Повторення Закону 22:23-27

23 Коли дівчина буде заручена чоловікові, і спіткає її хто в місті, і ляже з нею, 24 то виведете їх обох до брами того міста, і вкаменуєте їх камінням, і вони помруть, ту дівчину за те, що не кричала в місті, а того чоловіка за те, що збезчестив жінку свого ближнього, і вигубиш зло серед себе. 25 А як хто на полі спіткає заручену дівчину, і схопить її та й ляже з нею, то помре той чоловік, що ліг із нею, він сам, 26 а тій дівчині не зробиш нічого, нема тій дівчині смертельного гріха, бо це таке, як повстане хто на свого ближнього й уб'є його, така це річ. 27 Бо в полі він спіткав її, кричала та заручена дівчина, та не було кому врятувати її.

Як відомо Йосип був з Марією заручений. Закон про заручені пари був суворий і якщо хтось вступав в сексуальні стосунки з іншою людиною, то цей Божий Закон суворо карав, карав смертю.

Подія зачаття зарученої Марії нам каже - Бог порушив свій закон і створив гріх, зачав з чужою зарученою жінкою дитину, це по закону страшний злочин.

Якби Бог зачав сина не зарученою дівою, тоді це можна було якось аргументувати, тут такого прямого порушення закону немає, можна якось пропетляти, а от коли заручена діва отримує таке зачаття, це страшний злочин і гріх який карається смертю. 

Також у древньому Ізраїлі про такі життєві події, як особисте сексуальне життя люди старались не говорити і не афішувати, повідомлення таких подій в Біблії виглядає дивним. 

Уявіть ситуацію, що Йосип своїм друзям розповідає, що його жінка зачала сина від Бога. Як на цю подію відреагували його друзі ? Це був сором. По закону чоловік повинен був про цю подію повідомити старійшинам і жінку судити. Звичайно, що чоловік міг нікому нічого не казати і пожаліти жінку, врятувати її життя. Тоді такий чоловік повинен був мовчати а не розповідати історії про які написав Матвій.

Від Матвія 1:19-25

19 А Йосип, муж її, бувши праведний, і не бажавши ославити її, хотів тайкома відпустити її. 20 Коли ж він те подумав, ось з'явивсь йому Ангол Господній у сні, промовляючи: Йосипе, сину Давидів, не бійся прийняти Марію, дружину свою, бо зачате в ній то від Духа Святого. 21 І вона вродить Сина, ти ж даси Йому йменна Ісус, бо спасе Він людей Своїх від їхніх гріхів. 22 А все оце сталось, щоб збулося сказане пророком від Господа, який провіщає: 23 Ось діва в утробі зачне, і Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: З нами Бог. 24 Як прокинувся ж Йосип зо сну, то зробив, як звелів йому Ангол Господній, і прийняв він дружину свою. 25 І не знав він її, аж Сина свого первородженого вона породила, а він дав Йому ймення Ісус.

Швидше за все ця подію з зачаттям перебільшена, ті люди які писали Євангелії цю події домалювали, щоб вона відповідала пророцтву Ісаї.

Ми не знайдемо в Біблії жодного фрагменту часів життя Ісуса у якому фарисеї або хтось інший розповідав про Боже зачаття. Фарисеї жодного разу, цю тему зачаттям не піднімали, вони були переконані ,що батько Ісуса був Йосип, що його мати Марія і що в нього є брати і сестри.

У часи життя самого Ісуса, ніхто з релігійних діячів не думав, що він зачатий від Духа Святого і від самого Бога. Таке вчення про зачаття мабуть появилося після його смерті. Таке зачаття не можна назвати непорочним зачаттям, тому що по закону це страшний гріх.

Цілком можливо, що Йосип будучи молодим, мав якісь стосунки з Марією до одруження і та завагітніла, потім вона звернулася до старшин і ті по закону змусили Йосипа заручитися з нею і одружитися. Таке одруження в ті часи було вічним і розлучитися людина немала права до самої смерті.

Примітка: В жодному разі не хочу нав'язати комусь свій погляд, хочу досліджувати і аналізувати. Як на мене то дивно, що творець закону у Євангелії сам порушує свій закон.

Категорія: Життя Ісуса Христа | Переглядів: 275 | Додав: Volia | Теги: діва марія зачаття, бог істиний ісус христос, зачаття ісуса, непорочне зачаття | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 1
avatar
1 saidovvitaliy51 • 10:53 PM, 2019-10-12 [Матеріал]
А СКІЛЬКИ ЧАСУ ТИ ДОСЛІДЖУЄШ І АНАЛІЗУЄШ ?ПОДУМАЙ ЧОМУ НЕМАЄ ПРЯМИХ НАЩАДКІВ ІІСУСА ХРИСТА ,А ХРИСТИЯНСТВО ,НЕЗВАЖАЮЧИ НА ВЕЛИКІ ГОНІННЯ,ЖИВЕ І ПРОЦВІТАЄ .
avatar