5:18 PM
Хто такий Святий Дух?

Хто такий Святий Дух?

Що таке хула на Духа Святого, читайте тут.

Люди запитують, що таке Святий Дух? Хто такий Святий Дух ? Деякі люди пишуть що це якась особистість, яка може діяти самостійно від Бога. Деякі люди кажуть, що вони зі Святим Духом спілкуються і він їм відповідає. Один католицький священик сказав - Святий Дух існує, але коли цей Дух починає з вами спілкуватися, тоді вам потрібно швиденько викликати психіатра.

Слово "Дух" походить від слова, повітря, вітер. Ми можемо зайти на смітник і своїм носом у нюхати Дух бруду. Можемо зайти в парфумерний магазин і там почути Дух парфумів. Дух це щось невидиме але воно відчувається, щось подібне до енергії.

Якщо хтось був на майдані в 2013 – 2014 році, то там теж був Дух і цей Дух називали - Духом Майдану.

Перші християни вважали, що Святий Дух це енергія від самого Бога. Вони думали, що Бог  їм дає свою енергію і ця енергія їх змушує діяти, щось на зразок духу патріотизму. Патріот теж має Дух (енергію) і цей Дух патріотизму змушує патріота діяти.

Правда, Святий Дух трохи відрізняється від Духу патріотизму. Людина яка має Святий Дух стає трохи блаженною, вона знаходиться в ейфорії і свій потенціал використовує на повну.

Людина яка отримує Святого Духа, починає активно проповідувати Євангелію. Проповідує це вчення де вона має можливість проповідувати, вона це робить на роботі, по дорозі з роботи додому, вдома теж це вчення проповідує своїм близьким, стає трохи прибаценою.

В книзі Діяння існує приклад, як Святий Дух впливає на людину.

Один євнух (скопець ) з Ефіопії їхав в колісниці до Єрусалимського Храму, щоб поклонитися Богу і читав книгу пророка Ісаї. Святий Дух спонукав християнина Филипа з цим євнухом провести роботу. Після спілкування відбулося чудо і євнух прозрів і отримав Духа Святого і став радісним, блаженним.

Діяння 8:37-39

37 А Пилип відказав: Якщо віруєш із повного серця свого, то можна. А той відповів і сказав: Я вірую, що Ісус Христос то Син Божий! 38 І звелів, щоб повіз спинився. І обидва Пилип та скопець увійшли до води, і охристив він його. 39 А коли вони вийшли з води, Дух Господній Пилипа забрав, і скопець уже більше не бачив його. І він їхав, радіючи, шляхом своїм

Книга Діяння, також описує, що коли перші християни святкували традиційне єврейське релігійне свято П'ятидесятницю, то на них всіх зійшов Дух Святий. Після того, як вони закінчили церемонії святкування цього свята, вони вийшли на вулицю і почали там емоційно проповідувати, проповідували різними іноземними мовами. Енергія і ейфорії захопила людей  і всіх примусила спілкуватися з людьми про  Ісуса Христа і всі люди були здивовані такій ейфорії і радості, думали що християни п'яні або здуріли.

Діяння 2:4

4 Усі ж вони сповнились Духом Святим, і почали говорити іншими мовами, як їм Дух промовляти давав. 5 Перебували ж в Єрусалимі юдеї, люди побожні, від усякого народу під небом.

6 А коли оцей гомін зчинився, зібралася безліч народу, та й диву далися, бо кожен із них тут почув, що вони розмовляли їхньою власною мовою!... 7 Усі ж побентежилися та дивувалися, та й казали один до одного: Хіба ж не галілеяни всі ці, що говорять? 8 Як же кожен із нас чує свою власну мову, що ми в ній народились? 9 Парфяни та мідяни та еламіти, також мешканці Месопотамії, Юдеї та Каппадокії, Понту та Азії, 10 і Фріґії та Памфілії, Єгипту й лівійських земель край Кірени, і захожі римляни, 11 юдеї й нововірці, крітяни й араби, усі чуємо ми, що говорять вони про великі діла Божі мовами нашими! 12 І всі не виходили з дива, і безрадні були, і говорили один до одного: Що ж то статися має? 13 А інші казали глузуючи: Вони повпивались вином молодим! 14 Ставши ж Петро із Одинадцятьма, свій голос підніс та й промовив до них: Мужі юдейські та мешканці Єрусалиму! Нехай вам оце стане відоме, і послухайте слів моїх!

Перші християни також розділяли Духів. Вони вважали що не всі Духи є Духами Святими і не всі послані від Бога Отця.

1 Івана 4:1-2

1 Улюблені, не кожному духові вірте, але випробовуйте духів, чи від Бога вони, бо неправдивих пророків багато з'явилося в світ. 2 Духа Божого цим пізнавайте: кожен дух, який визнає, що Ісус Христос прийшов був у тілі, той від Бога.

Що таке Святий Дух ?

Щоб сильно не заглиблюватися в це питання розповім коротко. Перші християни не уявляли Дух Святого я окрему особистість від Бога Отця. Християни Святий Дух уявляли точно так як його уявляли євреї.

У Єрусалимському Храмі жив Святи Дух , але це не був сам Отець Бог, або якась окрема постать від Отця, це була енергія самого Бога. Привиду приклад, коли на вулиці світить сонце, ми відчуваємо від сонця тепло, ми тепло не бачимо, але цю теплову енергію відчуваємо. Християни теж Бога Отця не бачили, але його особисту енергію відчували і цю невидиму енергію називали Святим Духом.

Примітка; Поняття Святий Дух, це поняття віртуальне. Якщо людина активна, то вона має Дух який її змушує діяти, така людина працює над собою. Якщо людина неактивна то Духу немає і над собою не працює. Все залежить від самої людини....

Почитати яким я уявляю або фантазую Бога можна тут  

 

 

Категорія: Що таке Дух | Переглядів: 202 | Додав: Volia | Теги: святий дух, дух бога, що таке дух, хто такий святий дух | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar