2:53 PM
Хула на Святого Духа

Що таке хула на Святого Духа ?

Написав розповідь - Хто такий Святий Дух?

У цій розповіді писав, що Дух Святий це не особистість, це енергія, вітер, сила, яка примушує християн діяти на користь Бога. Писав, що існують різні духи, існує дух патріотизму, існує дух майдану і багато інших духів.

Більш детально про Дух читайте тут

Одна людина мені написала - Якщо Дух Святий це не особистість, тоді чому в Біблії написано, що він більший за Бога і Ісуса Христа і привела мені в приклад вірш, що людям всі  гріхи простяться а от хула на Духа Святого не проститься ? 

Від Матвія 12:31-32
31 Тому то кажу вам: усякий гріх, навіть богозневага (хула), проститься людям, але богозневага (хула) на Духа не проститься! 32 І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім!

святий дух, енергія бога

Якщо тут напишу  - Дух ти дурак, чи буде це богозневагою ( хулою) ? Це не буде богозневагою в прямому смислі, такі слова жодного значення не мають. Хула на Духа Святого, це відмова людини жити під керівництвом цього духа. Будь яка людина, яка не живе під керівництвом Духа Святого і не є патріотом Бога, вона чинить хулу. 

Якщо людина  в майбутньому передумаю і стане патріотом Бога, прийму у собі Дух Святий і буду активно підтримувати християнство. У такому випадку, ніхто її не зможе сказати, що вона зневажає Святого Духа і творить хулу.

У такому випадку Святий Дух буде жити в цій людині і цей Дух буде спонукати її до дій на користь Бога, подібно до того як спонукає до дій Дух Патріотизму на користь народу. Дух Патріотизму теж живе в людях і він спонукає деяких людей до патріотичних дій.  Дух Патріотизму діє подібно до того як діє Святий Дух.

В минулому описі написав, що існують різні Духи. 

Існує Дух Патріотизму і існує Дух Майдану, на ці Духи люди також роблять хулу.  Якщо людина відкидає надбання Майдану, то це хула на Духа Майдану. Якщо людина відкидає поняття патріотизму і держави, то це хула на Дух Патріотизму.

Людина, яка не виконує закони Бога, людина яка відкидає і не знає вчень Ісуса Христа, така людина робить хулу на Духа Святого.

От мої описи, які заперечують існування Бога, які заперечують існування Ісуса Христа, це теж є хула на Духа Святого. Дух Святий це невидима сила, енергія, яка змушує християнина діяти на користь Бога. Якщо людина не діє на користь Бога, то це хула на Духа Святого 

Ап Іван про Святий Дух писав, що існують різні духи і не кожному духу потрібно вірити, бо вони можуть нести брехливі вчення. Наприклад, у часи ап Івана були люди, дух яких розповідав брехню, що Ісус це не людина і він не мав фізичного тіла. 

1 Івана 4:1-3
1 Улюблені, не кожному духові вірте, але випробовуйте духів, чи від Бога вони, бо неправдивих пророків багато з'явилося в світ. 2 Духа Божого цим пізнавайте: кожен дух, який визнає, що Ісус Христос прийшов був у тілі, той від Бога. 3 А кожен дух, який не визнає Ісуса, той не від Бога, але він антихристів, про якого ви чули, що йде, а тепер уже він у світі

 

Примітка: Що таке хула на Духа Святого ?  Мої описи це хула на Духа, тому що я не сприймаю вчення. Людина яка не вивчає Біблію, це теж хула на Духа, вона не хоче мати знання  і виконувати вимоги Бога . Людина яка не живе по вченню Ісуса Христа, це теж хула на Духа, вона відкидає саму ідеологію цих вчень. Якщо людина не хоче робити хулу на Духа Святого, то такій людині потрібно прийняти цей Дух і жити відповідно ідеології цього Духу. 

 

Категорія: Що таке Дух | Переглядів: 216 | Додав: Volia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar