5:47 PM
Ким був Ісус Христос ?

Ким міг бути Ісус Христос ?

Хто такий Ісус Христос ?

Якщо читати Євангелії то можна сказати, що Ісус міг бути посланцем Бога Отця.

Також можна сказати, що він був ідейним фарисеєм, революціонером, людиною яка реалістично дивилася на Божий Закон.

Також можна сказати, що Ісус Христос був авантюристом і шахраєм.

Про Ісуса помазанця на царство (єврейською Месія, грецькою Христос ) вже писав, що мало імовірно, що він народився від Діви і самого Бога, так як по Божому Закону це неможливо, це великий гріх.  

Мій погляд на зачаття і народження Христа від зарученої діви читайте тут.
Примітка: Хотів отримати від інших християн відповідь на питання народження Месії від зарученої діви і своїм поглядом поділився в соціальних мережах але відповіді не отримав. Тому, якщо хто знає відповідь на питання - Чому Бог порушив свій закон ? Пишіть.

Ісус Христос

Думаю, Ісус Христос міг бути великою людиною і революціонером, яка була вірна закону і розумілась на законі. Знання закону він міг отримати в дитинстві від своїх батьків, але як ми знаємо батьки його були бідними, тому складно повірити, що таке знання він отримав від них і це знання давало йому можливість вступати в дискусію з фарисеями. 

Думаю, Ісус своє знання закону міг отримати у когось іншого. Ми про його дитинство нічого не знаємо і Євангелія нам нічого про дитинство Ісуса не пише. Існує лише один епізод з його дитинства, де Ісус ще дитиною спілкується Єрусалимському Храмі з простими людьми і фарисеями.

Євангеліє від Луки 2:42-49
42 І коли мав Він дванадцять років, вони за звичаєм на свято пішли. 43 Як дні ж свята скінчились були, і вертались вони, молодий Ісус в Єрусалимі лишився, а Йосип та мати Його не знали того. 44 Вони думали, що Він із подорожніми йде; пройшли день дороги, та й стали шукати Його поміж родичами та знайомими. 45 Але, не знайшовши, вернулися в Єрусалим, та й шукали Його. 46 І сталось, що третього дня відшукали у храмі Його, як сидів серед учителів, і вислухував їх, і запитував їх. 47 Усі ж, хто слухав Його, дивувалися розумові та Його відповідям. 48 І як вони Його вгледіли, то здивувались, а мати сказала до Нього: Дитино, чому так Ти зробив нам? Ось Твій батько та я із журбою шукали Тебе... 49 А Він їм відказав: Чого ж ви шукали Мене? Хіба ви не знали, що повинно Мені бути в тому, що належить Моєму Отцеві?

Таке спілкування говорить, що Ісус ще в дитинстві отримав знання закону і міг на цю тему спілкуватися з вчителями цього закону. Думаю таке знання закону Ісус дитиною міг отримати від священика Захарія у якого жінка Єлизавета була родичкою Марії.

Євангеліє від Луки 1:36-37 
36 А ото твоя родичка Єлисавета і вона зачала в своїй старості сина, і оце шостий місяць для неї, яку звуть неплідною. 37 Бо для Бога нема неможливої жадної речі!

Цілком можливо, що дитинство Ісуса проходило в домі Єлизавети і там він від священик Захарія отримав освіту.

Освіта Ісуса давала йому можливість проповідувати і спілкуватися на тему закону з освіченими людьми того часу. Саме вчення фарисеїв Ісус Христос підтримував, так як його вчитель священик Захарій теж  був фарисеєм і цьому вченню мабуть навчив Ісуса Христа.

Христос вважав, що все вчення фарисеїв правильне, але самих фарисеїв він засуджував і вважав що вони словами кажуть одне а от ділами роблять інше. Христос вважав, що вони фарисеї подібні до гробів, які зовні прикрашені а всередині повні кісток. 

Думаю, Ісуса Христа можна розглядати як лідера бідноти, яка страждала від влади фарисеїв. У всіх своїх проповідях і діях Ісус Христос апелював до закону і вимагав від фарисеїв його виконання.

Від Матвія 7:12
12 Тож усе, чого тільки бажаєте, щоб чинили вам люди, те саме чиніть їм і ви. Бо в цьому Закон і Пророки.

Ісус Христос поважав весь закон, він також поважав закон про суботу і демонстрував фарисеям, що цей день для нього святий і є дуже важливим але на його думку їсти в цей день можна і приводив приклади з писання

Від Марка 2:23-25
23 І сталось, як Він переходив ланами в суботу, Його учні дорогою йшли, та й стали колосся зривати. 24 Фарисеї ж казали Йому: Подивись, чому роблять у суботу вони, чого не годиться? 25 А Він їм відказав: Чи ж ви не читали ніколи, що зробив був Давид, як потребу він мав та сам зголоднів був і ті, що були з ним?

Як ми знаємо в Єрусалимському Храмі в суботу ставили стіл з хлібами, ці хліби ніхто не мав права їсти, вони були для Бога і вважалися святими, а Давид коли зголоднів у суботу ці хліба їв. Ісус апелював фарисеям згідно закону і їм вказував, що не людина для закону, а закон служить на користь людини,.

Думаю сприйняття закону у Ісуса було подібним, до сприйняття закону сучасними християнами адвентистами, які частково виконують цей закон. Правда, на відміну від сучасних адвентистів, Ісус Христос виконував весь закон, у тому числі церемоніальну частину цього закону.

На початку свого опису написав, що Ісус також міг бути авантюристом і шахраєм.

Дійсно, якщо читати Євангелію, то Ісус Христос міг бути лідером бідного народу, який боровся за свої права проти фарисеїв. Також Ісус міг бути авантюристом і шахраєм, подібним до сучасних деяких  шахраїв. На цю думку мене підштовхують описи, про те, що він когось годував, що він когось лікував, когось воскрешав і робив різні дива. Подібним шахрайством люди займаються всю історію, вони всю історію когось лікували , когось годували, та воскрешали, і сьогодні  існують подібні аферисти які теж  роблять різні дива.

Особисто мені хочеться вірити, що Ісус був революціонером, який боровся за права бідноти і відстоював рівність всіх перед законом.

Примітка; Можливо в когось існують інші погляди на людину Ісуса Христа. Було добре, щоб ви ці погляди написали. Мені цікаво подивитися на діяльність і життя цієї людини по іншому.    

Переглядів: 247 | Додав: Volia | Теги: ким був ісус, хто такий ісус христос, ким був ісус христос | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
avatar
1 saidovvitaliy51 • 10:42 PM, 2019-10-12 [Матеріал]
ЩО ЗА КАША В ТВОЇЙ ГОЛОВІ ?СВЯТА БІБЛІЯ ДАЄ ВІДПОВІДІ НА ВСІ ПИТАННЯ .АЛЕ РІЧ В ТОМУ ЯК ЗНАЙТИ ЦІ ВІДПОВІДІ І ЧИ ВОНИ (ЦІ ВІДПОВІДІ )ВАС ВЛАШТУЮТЬ .І НА СКІЛЬКИ ВИ ВІРИТЕ (ЦЕ З ВАШОГО КОМЕНТУ) БОЖОМУ СЛОВУ ,А ЗНАЧИТЬ І САМОМУ БОГУ .Я ВЧИВСЯ В БІБЛІЙНОМУ ІНСТИТУТІ ,ВЖЕ ПІСЛЯ ПОКАЯНІЯ , ЧОТИРИ РОКИ .Я ЗОВСІМ ПО ІНШОМУ ПОБАЧИВ СВОЄ ЖИТТЯ ,ЗРОЗУМІВ БОЖУ ТОЧКУ ЗОРУ НА МЕНЕ І НА ВСЕ ЛЮДСТВО,НА ВОСКРЕСІННЯ І САМЕ ГОЛОВНЕ ХТО ТАКИЙ ІІСУС ХРИСТОС .Я НЕ ЗБИРАЮСЬ ВАС ПЕРЕУБЕЖДАТЬ(ВИБАЧТЕ),АЛЕ ПОШУК ІСТИННОЇ ПРАВДИ --ЦЕ ОСОБИСТЕ .І ЦЯ ПРАВДА ОДНА ,ПОДОБАЄТЬСЯ НАМ ЧИ НІ . З ПОВАГОЮ ДО ЗУСТРІЧІ В ІНЕТІ .
avatar
0
2 Volia • 7:05 PM, 2019-10-22 [Матеріал]
Це була звичайна людина , читайте закон 
Закон каже - Повторення Закону 22:28-2928 Коли хто спіткає дівчину, що не була заручена, і схопить її, і ляже з нею, і застануть їх, 29 то той чоловік, що лежав із нею, дасть батькові тієї дівчини п'ятдесят шеклів срібла, і вона стане йому за жінку, за те, що збезчестив її, не зможе він відпустити її по всі свої дні.
Повторення Закону 22:23-2723 Коли дівчина буде заручена чоловікові, і спіткає її хто в місті, і ляже з нею, 24 то виведете їх обох до брами того міста, і вкаменуєте їх камінням, і вони помруть, ту дівчину за те, що не кричала в місті, а того чоловіка за те, що збезчестив жінку свого ближнього, і вигубиш зло серед себе. 25 А як хто на полі спіткає заручену дівчину, і схопить її та й ляже з нею, то помре той чоловік, що ліг із нею, він сам, 26 а тій дівчині не зробиш нічого, нема тій дівчині смертельного гріха, бо це таке, як повстане хто на свого ближнього й уб'є його, така це річ. 27 Бо в полі він спіткав її, кричала та заручена дівчина, та не було кому врятувати її.
avatar