8:11 PM
Коли народився Ісус Христос

Коли народився Ісус Христос?

Ісус Христос був реальною людиною, яка жила в селищі Назареті. В ті часи, це селище налічувало біля 50 будинків і було дуже маленьким. Ісус був з простої родини, можливо його батько був столяром або каменярем.

Історики на тему захоплення батька Христа столярством сперечаються, так як в Назареті було мало дерев і основним заняттям людей там було добування каміння для будівництва, тому деякі історики вважають, що батько Ісуса міг бути каменярем.

Рік народження Ісуса Христа нам невідомий, також рік народження не називає Біблія. Відомо що Христос народився в часи правління Царя Ірода Великого, який помер в 4 році, до нашої ери. Історики датують рік народження Христа між 6 і 4 роком, до нашої ери.

 

Точний день, місяць, народження Ісуса нам також невідомий, тому деякі християнські громади цей день не відзначають. Всі дати народження Ісуса Христа штучно встановленні людьми, їх встановили відповідно до традицій, які існували в древньому релігійному суспільстві.

Ісус Христос

 

 

 

 

 


Євангелія нам повідомляє, що в часи народження Ісуса Христа, був перепис населення.

Лука в своїй Євангелії пише.

Євангеліє від Луки 2:1-4

1 І трапилося тими днями, вийшов наказ царя Августа переписати всю землю.

2 Цей перепис перший відбувся тоді, коли владу над Сирією мав Квіріній. 3 І всі йшли записатися, кожен у місто своє. 4 Пішов теж і Йосип із Галілеї, із міста Назарету, до Юдеї, до міста Давидового, що зветься Віфлеєм, бо походив із дому та з роду Давидового,

Лука стверджує, що цей перепис відбувся в часи сенатора Квірінія коли він правив Сирією . 

Публій Сульпіцій Квіріній  отримав наказ правити Сирією у проміжку між 6 - 9 роком нашої ери і в ці роки було ним проведено перепис населення. У часи правління Ірода Великого, а це 37 - 4 рік до нашої ери, римський сенатор Квіріній займався іншими державними ділами і Сирією не правив. Відомо що Квіріній був намісником Галатії і правив там, правив що найменше до 3 року до нашої ери і там брав участь у війні.

Також не існує жодного підтвердження, що в часи Ірода Великого був якийсь перепис населення, тому це повідомлення про перепис населення сумнівне і дати подій не збігаються .

Ісус Христос дійсно велика людина і тут я сперечатися не буду, але описи Євангелії прикрашені і не відповідають дійсності. Всі Євангелії можливо писали люди, які жили в інший час і не були свідками самих подій.

Наприклад, Лука не приховує того, що він свою Євангелію написав з допомогою чуток а не фактів. Також він пише, що були інші люди які у ті часи складали подібні оповідання.

Євангеліє від Луки 1:1-5

1 Через те, що багато-хто брались складати оповість про справи, які стались між нами,

2 як нам ті розповіли, хто спочатку були самовидцями й слугами Слова, 3 тому й я, все від першої хвилі докладно розвідавши, забажав описати за порядком для тебе, високодостойний Теофіле, 4 щоб пізнав ти істоту науки, якої навчився. 5 За днів царя юдейського Ірода був один священик, на ім'я Захарій, з денної черги Авія, та дружина його із дочок Ааронових, а ім'я їй Єлисавета.

Який висновок з цього всього можна зробити ? Можна сказати, що повідомлення Євангелії не зовсім точні і правдиві . Також ми не знаємо точної дати народження Ісуса Христа і цю дату нам встановити неможливо. Ми люди самі придумали дату народження цієї людини. 

В наступній темі розповім ким був Ісус Христос. Чи можна цю людину назвати Богом Істиним ? .  

Категорія: Життя Ісуса Христа | Переглядів: 265 | Додав: Volia | Теги: Історія, коли народився христос, Ісус Христос, народження ісуса христа, дата народження христа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar