1:56 PM
Навіщо християнину Старий Завіт

Навіщо християнину читати і виконувати Старий Завіт ?

Був написав погляд, що християнам потрібно виконувати закон Мойсея. Правда деякі частини цього закону християнам непотрібно виконувати, так як вони втратили чинність.

Наприклад, закон про жертву виконувати непотрібно, жертва вже принесена і людину Ісуса Христа вже вбили. Непотрібно виконувати закон про десятину, сьогодні немає кому платити десятину, коліна Лівітів вже не існує, християни вже самі священики і самі лівіти.

А от закони, не роби собі кумира і ідола, закони не вбий, не вкради, не бажай чужого, не відкривай наготи своєї сестри , не займай свого брата, піклуйся про безпеку інших людей, слідкуй за чистотою свого власного тіла, ці закони і багато інших законів християнин зобов'язані виконувати.

старий завіт , заповіт, закон мойсея, бог дає закон


Деякі християни пишуть, ми не виконуємо старий заповіт у нас існує новий заповіт.
Вже писав, новий заповіт взятий зі старого заповіту і заповідь -  Люби господа Бога свого всім серцем своїм і люби ближнього свого як самого себе, взяті зі старого заповіту, це основа всього закону.

Любити Бога і ближнього можна по-різному. Деякі люди так люблять Бога, що во ім'я Бога вбивають інших людей. Деякі люди так люблять ближнього, що люблять його раком і боком. Геї теж люблять ближнього. Закон Мойсея дає чіткі розуміння, що означає "люби господа Бога свого  і люби ближнього  свого", без закону я не знав би що таке любов, тому християнам потрібно виконувати цей закон. Без закону Мойсея заповіді любові не працюють, тому що ми не знаємо, що таке любов.  

До Римлян 7:7
⁷ Що ж скажемо? Чи Закон то гріх? Зовсім ні! Але я не пізнав гріха, як тільки через Закон, бо я не знав би пожадливости, коли б Закон не наказував: Не пожадай.

Існує ще таке поняття, ми християни живемо по совісті і нам закон непотрібний. Совість це дуже переміна штука і вона у нас всіх різна. Існують люди які совісті не мають і бачать лише себе. Деякі люди по совісті роблять злочини і вони вважають, що в своїх діях праві. Закон обмежує совість і забороняє злочини.

Якби в нашій країні ми жили по совісті а не по закону, то навколо мене було би декілька трупів, ці люди живі тому що існує закон, який забороняє мені їх по совісті ліквідувати.

Примітка; Коли людина пише, що її старий заповіт непотрібний і вона живе по новому заповіту, то така людина далека від християнства. Християнину потрібно читати і виконувати Старий Завіт, завдяки старому заповіту християнин знає, що таке любов. Завдяки старому заповіту людина може формувати свою совість і цій своїй совісті казати, так робити не можна, це злочин.  

Категорія: Погляди на Біблію і закони | Переглядів: 308 | Додав: Volia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar