3:13 PM
Памятай день суботній щоб святити його

Субота Господня чи неділя Господня ?

Як ми знаємо християни адвентисти дуже уважно відносяться до закону Мойсея. На відміну від інших християн, вони навіть почитають четверту заповідь закону, це заповідь про суботу.

Вихід 20:8
8 Памятай день суботній, щоб святити його! 9 Шість день працюй і роби всю працю свою, 10 а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. 11 Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.

Памятай день суботній щоб святити його

Більшість християнських спільнот цій заповіді не придають уваги і вважають, що її виконувати непотрібно в тому розміні в якому вона написана, тому що Ісус її не виконував. Насправді Ісус виконував цю заповідь, у своїх розповідях я про це вже писав.

закон, заповідь біблія, закон про суботу

Колись працював разом з одним пастором нижнього рівня, який належить до християн адвентистів, він до суботи ставився дуже серйозно але якщо потрібно було працювати то виходив на роботу, правда казав, що він грішить.

Якщо на закон подивитися тверезими очима, то заповідь про суботу ніхто не відміняв, людина повинна шість днів працювати а на сьомий день відпочивати. У древньому Ізраїлі цей закон стосувався всіх в тому числі і рабів.

Колись дивися документальний фільм про рукописи мертвого моря, так там розповідали про суботу. Історик розповідав, що в старих рукописах цей закон має інший смисл, він казав, що субота це день для відпочинку, а не для Бога але важливий день.

У нас більшість християн не шанують суботу але шанують неділю. Виходить, що вони теж шість днів працюють а на сьомий день відпочивають. З одного боку можна сказати, що вони теж виконують цей закон, але цей день називають неділею. У цій заповіді може відігравати роль сам принцип (шість днів працюй а сьомий відпочивай )  а не день. Чіткого розуміння на цю тему не маю, тому якщо хтось знає як правильно, пишіть.    

Примітка: Існує ще подібний закон про суботу, який стосується землі. Людина повинна була шість років обробляти землю а на сьомий рік цій землі дати спокій. 

Трохи до цієї теми додам. Свідки Єгові не виконують закон про суботу, вони не слідкують за днями, хоча інших законів  притримуються, так як закон це дзеркало людини і людина через закон може бачити якою вона є. Це мабуть єдина релігійна спільнота яка не слідкує за днями. Причина полягає в тому, що вони вважають, що християни Богові повинні віддавати всі сім днів на тиждень а не один день.

Категорія: Погляди на Біблію і закони | Переглядів: 203 | Додав: Volia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar