12:06 PM
Створення Землі

Створення землі і всесвіту 

Більшість релігійних громад вважаю, що Бог створив всесвіт і землю. На їхню думку світ був створений протягом шести днів, як це написано в Біблії. Існують релігійні громади, які вважають, що всесвіт був створений не за буквальних шість днів, а за шість тисяч років, тому що ап Петро написав, що для Бога один день як тисячу років. 

2 Петра 3:8
8 Нехай же одне це не буде заховане від вас, улюблені, що в Господа один день немов тисяча років, а тисяча років немов один день!

всесвіт, космос
Насправді, наша планета не молода і її не 12 тисяч років і не 20 тисяч років. Наша планета, як і весь всесвіт існує мільярди років. Також доведено, що всесвіт розширяться і рухається з великою швидкістю. Розширення всесвіту, свідчить, що існує відправна точка від якої він рухається. 

Розширення світу і існування відправної точки, повністю заперечує біблійний опис про створення землі, також заперечує послідовність цього створення.  

За біблійним описом ми читаємо, що спочатку була створена планета земля, потім було створено світло а згодом Богом було розділено воду на небесах і на землі, далі було створено рослинність а вже потім було створено сонце, місяць і зорі.

Буття 1:1-20
¹ На початку Бог створив Небо та землю. 
² А земля була пуста та порожня, і темрява була над безоднею, і Дух Божий ширяв над поверхнею води. ³ І сказав Бог: Хай станеться світло! І сталося світло. 
⁴ І побачив Бог світло, що добре воно, і Бог відділив світло від темряви. ⁵ І Бог назвав світло: День, а темряву назвав: Ніч. І був вечір, і був ранок, день перший. ⁶ І сказав Бог: Нехай станеться твердь посеред води, і нехай відділяє вона між водою й водою. 
⁷ І Бог твердь учинив, і відділив воду, що під твердю вона, і воду, що над твердю вона. І сталося так. ⁸ І назвав Бог твердь Небо. І був вечір, і був ранок день другий. ⁹ І сказав Бог: Нехай збереться вода з-попід неба до місця одного, і нехай суходіл стане видний. І сталося так. 
¹⁰ І назвав Бог суходіл: Земля, а місце зібрання води назвав: Море. І Бог побачив, що добре воно. ¹¹ І сказав Бог: Нехай земля вродить траву, ярину, що насіння вона розсіває, дерево овочеве, що за родом своїм плід приносить, що в ньому насіння його на землі. І сталося так. ¹² І земля траву видала, ярину, що насіння розсіває за родом її, і дерево, що приносить плід, що насіння його в нім за родом його. І Бог побачив, що добре воно. ¹³ І був вечір, і був ранок, день третій. ¹⁴ І сказав Бог: Нехай будуть світила на тверді небесній для відділення дня від ночі, і нехай вони стануть знаками, і часами умовленими, і днями, і роками. 
¹⁵ І нехай вони стануть на тверді небесній світилами, щоб світити над землею. І сталося так. ¹⁶ І вчинив Бог обидва світила великі, світило велике, щоб воно керувало днем, і світило мале, щоб керувало ніччю, також зорі. ¹⁷ І Бог умістив їх на тверді небесній, щоб світили вони над землею, ¹⁸ і щоб керували днем та ніччю, і щоб відділювали світло від темряви. І Бог побачив, що це добре. ¹⁹ І був вечір, і був ранок, день четвертий. ²⁰ І сказав Бог: Нехай вода вироїть дрібні істоти, душу живу, і птаство, що літає над землею під небесною твердю.

За логікою, світло без сонця неможливе, за логікою без сонця розділити воду на землі і в атмосфері теж не можна. Без сонця рослини теж не могли появитися, тому послідовність творення сумнівна. Першим повинно появитися сонце, тоді процес творення міг відповідати дійсності. 

Насправді, наше сонце появилося першим в цій сонячній системі і навколо сонця формувалися планети. Наша сонячна система без сонця не могла сформуватися, нашій планеті просто не було навколо чого обертатися .    

 Біблія цікаво описує початок створення всесвіту. Біблія пише, що коли була створена земля то була "темрява над бездною".  Якщо ми подивимось у всесвіт, то ми побачимо, що він весь світиться. Всесвіт не те що світиться, він горить, він палає і вибухай, тому в будь якому випадку темрява над бездною не могла бути. Якщо існує відправна точка цього всесвіту, то логічно думати, що ця точка палала, вибухала. У цій відправній точці відбувалися ті  процеси які ми бачимо сьогодні на небі, тільки ці процеси були більш масштабними.

Біблія нам демонструє, що всесвіт появився завдяки землі і земля була першим творінням цього всесвіту і всі процеси обертаються навколо неї.

Насправді, всесвіт не залежить від землі, земля в цьому всесвіті жодного великого значення немає. Якщо уявити, що сьогодні зникне земля, то це не вплине на всесвіт, це навіть не вплине на нашу сонячну систему. Земля це дуже вразлива планета, яка залежить від всесвіту і від всього того що її оточує, будь що, може цю землю знищити за лічені хвилини і це ніяк не вплине на всесвіт.  

Примітка: Як на мене, біблійний опис створення землі і всесвіту це міфологія. Існують докази того, що була відправна точка створення всесвіту.  Звичайно враховуючи ці докази, ми можемо фантазувати, що відправною точкою був сам Бог.   

Читати - Бог не є Богом безладу а ладу 

 

Категорія: Наука і Біблія | Переглядів: 197 | Додав: Volia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 3
avatar
1 bilbos • 8:42 PM, 2019-10-20 [Матеріал]
1. Наукою не доведено, що Землі мільярди років. Це віра деяких науковців. Іноді досить сліпа і необгрунтована. Існують факти що: а свідчать про молодий вік Землі(від 6 до 40 тис. років) і існують факти що свідчать про старий вік землі(багато мільйонів років). Але перших значно більше
avatar
0
3 Volia • 2:39 AM, 2019-10-21 [Матеріал]
Погляд у вас цікавий , пишіть аргументи, можете написати статтю, почитаємо
avatar
2 bilbos • 8:51 PM, 2019-10-20 [Матеріал]
Просто так сталося, що офіційна церква століттями нав'язувала свою позицію(котра не завжди є вірною). З циєю позицією були незгодні деякі члени самої офіційної церкви, а також "єретики" і атеїсти. Так вийшло, що люди які визначають політичний вектор сучасного світу більшою частиною становлять собою третю групу. Являючи собою неоцеркву(тобто людей що ВІРЯТЬ в атеїзм). Бо вони так само зачищають і придушують інакомислячих. Бо чому тоді діяльність релігійних громад настільки обмежена а в школах викладають тільки еволюційну теорію нехтуючи іншими ТЕОРІЯМИ виникнення життя. А їх окрім еволюційної і креаціоністичної існує принаймі ще декілька
avatar