2:10 PM
Життя і діяльність Ісуса Христа

Життя і діяльність Ісуса Христа

Діяльність і життя Ісуса Христа цікаве для дослідження.
Ісус Христос був з простої родини але він заявляв, що походить з роду царя Давида, він стверджував що має право на царство, він також стверджував що отримав помазання на це царство. Ізраїльський цар Давид теж отримав помазання на царство через пророка.

 

Пророк, царя Давида помазав єлеєм, це був знак що людина має особливу місію, таке помазання міг отримати первосвященик або цар.  

 

Ісуса Христа, на царство помазав сам Бог Всемогутній. Це помазання відбулося, коли Іван Хреститель хрестив його Ісуса в річці Йордані, тоді з неба зійшов Святий Дух і був голос з неба -  це син мій улюблений в ньому моє благовоління. Сам Всемогутній Бог помазав Ісуса Христа на царство і помазав його не єлеєм а своїм Святим Духом і Ісус мав місію бути царем Ізраїлю.

 

Думаю, інформація про нового царя і його діяльність у ті часи дуже швидко поширилась по всьому Ізраїлю. Мабуть, люди раділи новому царю, зустрічали його з пальмовим гілками, приходили послухати його виступи і проповіді. Ісус Христос у ті часи був дуже популярною людиною, його навіть боялася чіпати релігійна влада, проти якої він активно виступав. 

 

Ісуса Христа, на початку діяльності ніхто не переслідував, фарисеї з ним спілкувалися, вступали з ним в дискусії, намагались його спровокувати, намагалися в чомусь звинуватити, але боялися його популярності тому і не затримували.

Ісус Христос в'їжджає в Єрусалим, зустріч з пальмовими гілкам , зустріч царя Ісуса Христа Пройшли роки і настав час коли популярність Ісуса згасла і перед єврейської Пасхою місцева влада фарисеїв Ісуса Христа схопила і за богохульство піддала суду.

Як на мене, звинувачення за богохульство були серйозні і аргументовані. Якщо я сьогодні прийду в церкву і скажу, що я особливий "Син Бога" практично рівний самому Богу.  Якщо скажу, що я  "помазаний" цим Богом керувати церквою і всім народом в цій церкві, то мене як члена церкви придадуть суду і винесуть анафему за богохульство, або будуть вважати мене психічно хворим, щось подібне відбулося в Ізраїлі 2000 років тому.

 

У цій ситуації, цікавий не суд і не дії Ісуса Христа, в цій ситуації цікавий народ.
Народ Ізраїлю декілька років назад поважав Ісуса і його діяльність, слухав його проповіді, вітав його пальмовими гілками як вітають царів, але потім відбулися в народі зміни, народ перестав вірити в особливу місію Ісуса Христа і мабуть вважав його релігійним аферистом. 

 

Коли Пилат запропонував народу звільнити Ісуса Христа, то народ вибрав вбивцю Варавву. Для народу вбивця Варавва був меншим злом чим сам Ісус Христос.

Від Матвія 27:21-23
21 Намісник тоді відповів і сказав їм: Котрого ж із двох ви бажаєте, щоб я вам відпустив? Вони ж відказали: Варавву. 22 Пилат каже до них: А що ж маю зробити з Ісусом, що зветься Христос? Усі закричали: Нехай розп'ятий буде!... 23 А намісник спитав: Яке ж зло Він зробив?

Після того як Ісуса повісили на дереві, то народ який колись обожнював Ісуса Христа і вітав його пальмовими гілками як царя, почав насміхатися на ним.

Від Матвія 27:39-43
39 А хто побіч проходив, Його лихословили та головами своїми хитали, 40 і казали: Ти, що храма руйнуєш та за три дні будуєш, спаси Самого Себе! Коли Ти Божий Син, то зійди з хреста! 41 Так само ж і первосвященики з книжниками та старшими, насміхаючися, говорили: 42 Він інших спасав, а Самого Себе не може спасти! Коли Цар Він Ізраїлів, нехай зійде тепер із хреста, і ми повіримо Йому! 43 Покладав Він надію на Бога, нехай Той Його тепер визволить, якщо Він угодний Йому. Бо Він говорив: Я Син Божий...

 

Примітка; Події які відбулися в Ізраїлі 2000 років тому, мені нагадують події в Україні в 2019 році. Наш народ, ще декілька місяців тому обожнював, надіявся на чудотворну діяльність Зеленського і цьомав його в дупу. Народ кричав - що він "Земанда" врятує Україну. Сьогодні народ змінився і вже не дуже кричить - що Земанда його врятує і врятує всю Україну.

 

Категорія: Життя Ісуса Христа | Переглядів: 290 | Додав: Volia | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
avatar
1 alexandr2000p • 3:40 PM, 2019-11-06 [Матеріал]
Перепрошую але: 1. Христос справді є Сином Бога; 2. Христа народ зрадив не через декілька років а через кілька днів.
avatar
0
2 Volia • 3:46 PM, 2019-11-06 [Матеріал]
Свій погляд я написав, ваш погляд не знаю, тому відповісти на питання не можу. Таке поняття що Ісус син Бога і зрадив народ, чи народ його зрадив, потребує більш чіткого пояснення. Я провів паралель, через три роки може і Земанду будуть судити
avatar